Rozhovor se začínajícím umělcem

Mnichos108

Mnichos108, 17 let, mladý začínající umělec z Prahy, který má sen prorazit v čele českého rapu. Na hudební scéně vystupuje už dva roky, ale hudbou se zabývá už od svých 13 let, tedy od roku 2019. Na svém kontě má zatím tři singly a je možné, že připravuje dokonce celé album. V blízké době se však můžeme těšit na jeho feat. u umělce Pospa, kde předvedl nečekanou flow.

  • Slyšeli jsme, že předtím, než jsi začal rapovat, jsi tvořil beaty… Je to pravda? Nebo jak jsi se vlastně dostal k rapu?

Hele řeknu ti to takhle, je to spíš tak, že jsem se prvně začal zajímat o rap jakože celkově, už třeba od čtvrtý třídy. No a jak jsem se o to zajímal, tak jsem před pár lety zkoušel i dělat beaty a produkovat, ale upřímně to nebylo něco, co by mě naplňovalo tolik jako ten rap samotnej. Takže jsem toho nechal a věnoval se jenom rapu. No a k rapu jsem se dostal prostě přes poslech českejch umělců. Bavilo mě to, tak jsem to zkusil.

  • Kdo tě v hudbě nejvíce inspiruje? Máš nějaký vzor?

Ty**čo, tak to je těžká otázka. Hele třeba “Robin Zoot“ je největší král, potom rozhodně “ektor“, ale jakoby je toho fakt mnohem víc, protože toho poslochám tolik a beru si insipraci od tolika umělců, že ted si nevzpomenu na všechny. Hodně mě teď ale baví českej drill, třeba “Robin tent“ nebo “Ernesto“. Ty fakt cenim.

  • Ty máš na kontě vydané tři tracky, je nějaký z nich, který máš nejradši?

Jakoby můj nejoblíbenější track vlastně neni vydanej, jmenuje se “zakázaná flow“ a je to fakt benger, myslim si, že asi můj nejlepší. Jednu dobu jsem měl nejradši “108hustla“, ale teď  to mám celkem oposlouchaný. Potom mě taky baví můj feat u “Pospy“, co teď bude vycházet. Myslim si, že to neni vůbec špatný a že ten celej track zní fakt dobře.

  • Máš hodně nevydaných tracků? plánuješ je někdy zveřejnit?

Hele jednou bych chtěl vydat album, ale to je ještě daleko a chce to hodně práce, protože chci aby to bylo fakt dobrý, takže musim hodně tvořit a dělat prostě dobrý tracky. Ale jakože napsanýho toho mám dost, jenom toho nemám moc nahranýho. Mám i nějaký tracky, kde rapuju německy, mám nějaký freestyly, pak nějaký tracky, který asi nikdy neplánuju vydat, ale jinak vydávat budu, takže se těšte.

  • Jak to vidíš do budoucna se svojí tvorbou? Máš v plánu se rapu věnovat dále a více?

Hele já nejsem zas tak aktivní a vydávám jednou za čas, protože vydávám jenom to, čeho si fakt cenim, a nechci nic uspěchat. Takže si radši dávám načas s tou tvorbou, aby ve výsledku byla lepší. A věnovat se rapu dál budu, dokud mě to bude bavit, ale nějak to nehrotim, víš co.

  • Je něco co bys na závěr chtěl říct lidem?

Chtěl bych říct, že časem budu dělat klipy, takže se máte na co těšit. Ale hlavně se podívejte na spotify – Mnichos108, poslechněte si “108hustla“ a až tam bude 1000 streams, tak vydám “zakázanou flow“. Takže tam naběhněte, poslouchejte moje tracky, mojí flow, a dejte si k tomu dobře vychlazený pivo. Díky za rozhovor a čus.

Také my moc děkujeme za rozhovor.

Dámy a pánové, tohle byl Mnichos108, určitě ho podpořte a běžte checknout jeho Spotify, SoundCloud a ostatní sociální sítě.

ZDAR