(4 porce)
Předkrm-zeleninové špízy
Suroviny:
- 2 červené papriky
- 2 zelené papriky
- 1 středně velká cuketa
- 3 cibule
- 1 lilek
- olivový olej
- citron
Postup:
Špejle namočíme na chvíli do vody. Omyjeme a nakrájíme zeleninu na středně
velké kousky (cca 3x3cm).
Připravíme marinádu smícháním trochy olivového oleje a lžičky citronové
šťávy. Přidáme bylinky a koření podle chuti. Možné je i přidat trochu
rozkrájeného česneku.
Nakrájenou zeleninu smícháme s marinádou a promícháme. Vložíme do
ledničky zhruba na 1 hodinu.
Na špejle střídavě napícháme zeleninu a dáme na 5-8 minut na gril. Grilujeme
z každé strany.
Hlavní chod-těstoviny Primavera
Suroviny:
- sůl
- olej
- mrkev 1
- zelené fazolky 225 g
- mražený hrách 120 g
- brokolice
- balení těstovin
- crème fraîche 170 g
- citron
- parmazán
- bazalka
Postup:
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a vhodíme fazolky, hrášek a
brokolici rozebranou na růžičky. Vaříme zhruba 3 minuty a poté vodu slijeme.
Následně zeleninu prudce zchladíme v ledové vodě a necháme okapat.
Opět přivedeme vodu k varu a vysypeme vybrané těstoviny. Před jejich
dovařením nalijeme na pánev trochu oleje a asi minutu na ní opékáme mrkev
nakrájenou na malé kousky. Poté vhodíme zbylou zeleninu. Na pánev můžeme přidat
trochu másla.
Slijeme těstoviny a následně je na pánvi smícháme se zeleninou. Do
směsi přidáme crème fraîche a citronovou šťávu. Celé ještě chvíli ohříváme na
pánvi, dokud se zelenina v omáčce neobalí.
Následně můžeme nandat na talíř a posypat parmazánem a bazalkou pro lepší
chuť.
Moučník-ovocné košíčky:
Suroviny:
- hladká mouka 300 g
- sůl
- moučkový cukr 80 g
- vanilkový cukr 1
- citronová kůra (z poloviny citronu)
- máslo 200 g
- žloutek 2ks
- mléko 500ml
- krupicový cukr 60 g
- vanilkový cukr 1
- pudingový prášek 2
- máslo 120 g
- různé ovoce 300 g
Postup:
Uděláme drobenku z mouky, moučkového i vanilkového cukru, citronové
kůry, špetky soli a nakrájeného másla. Poté se žloutky zpracujeme na hladké
těsto. Následně ho dáme ztuhnout do ledničky. Mezitím předehřejeme troubu na
180 °C.
Těsto rozdělíme na malé kousky a vtlačíme rovnoměrně do formiček. Ty rozložíme
na plech a pečeme dozlatova 15 minut.
Košíčky po vyjmutí z trouby necháme stát ve formičce a poté je
vyklopíme. Měly by úplně vychladnout.
Z pudingového prášku, mléka a 40 g krupicového cukru uvaříme hustý
puding.
Do zchladlého pudingu zašleháme máslo, vanilkový cukr a zhruba 20 g
krupicového cukru.
Ozdobíme krémem košíčky a navrch položíme vybrané ovoce
Dáme zchladit do ledničky.

Je milovnicí koček, pizzy a šeříku. Jejím oblíbeným místem je Opatovský swag a je vedoucí rubriky video příspěvků.